HTML

A Csehszlovák Rém, partizánok Uhorskoban

Friss topikok

  • Csehszlovák Rém: @Idősebb Lencsés István: mondanám , hogy megtisztelő, de nem. Ha nem lenne egyértelmű: ez a blog r... (2013.10.30. 13:34) Csehszlovák Rém?

Üzenet a lavórból

2013.11.09. 10:19 Csehszlovák Rém

Szerencsére az elmúlt pár napban a csehszlovák kém nem mérgezte az internetet öklendezésével, így a partizán lelke is jóval nyugodtabb. (lehet, hogy írt valamit, de annyira nem vagyunk rá kíváncsiak, hogy akkor is nézegessük a blogját, ha az index nem tolja a blogját címlapon..)

Mivel huzamosabb ideje Budapesten partizánkodunk, ezért a kapcsolatot cseszkoval a vy voleni (a cseh való világ, nem sok magyar exportcikk jut ki cseszkoba, de ez valamiért igen, mint ahogy uhorsko borból is valamiért a silányabb minőséget találod csak meg a cseszko boltokban..), a vip zpravy (nincs magyar megfelelője, vagy legalábbis nem tudok róla, ez ilyen celeb híradó cseszkoban), és a cesty domu (barátok közt, szerencsére nem mindennap megy) jelenti.

Kezdjük a legizgalmasabbal: a cseszko való világot valószínűleg megnyeri az, aki már egyszer megnyerte, egy  felvidéki hosszú hajú, érdekes akcentussal. Meg mernénk rá esküdni, hogy a szlovákot magyar kiejtéssel tolja, mivel szlovákul csak akkor beszél, amikor ideges, (meg amikor bekapcsolják az anyját a műsorba), és mivel gyakran ideges, ezért ebben majdnem biztosak vagyunk. Nem tudom a frencsájz mennyit enged és mennyit nem, de a szerkesztők érdekesen tolják: ki-be mászkálnak mindenféle arcok, és a szabályokat meglehetősen rugalmasan kezelik..

a vip zpravy meg a cesty domu együtt nem ér meg két mondatot, de azért nekifutunk: általában nincsen vip zpravy (celebhírek) Lucie Bíla és Karel Gott nélkül. de Lucie Bílá tuti van, ő valami fontosat mindig csinál, ő Karel Gott női megfelelője. Mellesleg ő énekli a cesty domu főcímét is, de gyakorlatilag nincs olyan társadalmi, kulturális esemény, ahol ő ne lenne ott. Elég jól menedzselt a hölgy, na.

Lucie_Bila.jpg

Ennyit a kultúráról a tévéműsorokról. 

Kis politika: Az ÁNO mint megjósoltuk elég valószínű, hogy kormánypárt lesz, a kereszténydemokratákkal egyetemben. Hiába no, ügyes oligarcha ez a Babís. Várhatóan vagy pénzügyminiszter, vagy az agrártárca lesz az övé, miniszterelnök nem lesz, tévedtünk. Sobotka elvtárs úgy néz ki a párton belül megerősödött, de nem túl acélos a tárgyalási pozíciója a leendő koalíciós partnerekkel..

Szólj hozzá!

Címkék: Sobotka CSSD Babís Ano Vy volení VIP zpravy Cesty domu Lucie Bílá Karel Gott

A bejegyzés trackback címe:

https://uhorsko.blog.hu/api/trackback/id/tr225621610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása