HTML

A Csehszlovák Rém, partizánok Uhorskoban

Friss topikok

  • Csehszlovák Rém: @Idősebb Lencsés István: mondanám , hogy megtisztelő, de nem. Ha nem lenne egyértelmű: ez a blog r... (2013.10.30. 13:34) Csehszlovák Rém?

Jaromír Jagr (42) meg a hokisuli

2015.05.03. 11:42 Csehszlovák Rém

Az elmúlt hosszabb szünetben sem állt meg az élet, és a minapi sikertelen ideológiai továbbképzésre -ahol ismét sikertelenül magyaráztuk el a cseheknek vélelmezett felsőbbrendűségünket- jelentős sótapasz volt ez a 42 éves hokis.

Kivételes nem alázzuk porig cseh testvéreinket, ennél a fotónál amúgy sincs ütősebb, egyben egyértelmű származási bizonyítvány:

jagrfiatal.jpg

Két meccsen sikerült -eddig- megszemlélni, ahogy ez a keményen dolgozó kisnyugdíjas jelenti a minőségi különbséget, ha arról van szó, mennyi esélyük van a hazai pályán 17 ezer divatszurkoló előtt a cseheknek. A svédek ellen nem volt sok, aztán csak nagy nehezen gyűrték le őket a végén. Tulajdonképpen semmi esélyük sem volt: a svédek gyorsabbak, erőszakosabbak, pontosabbak voltak. A divatszurkolók meg kussban ültek a meccs nagy részén, aztán a svédek is elhitték, hogy ez megvan. Jagr nem hitte. a semmiből döntetlen lett, de hosszabbítás után végül mégis elveszítették az első, egyben nyitó meccset. Csak remélni tudjuk, hogy a csehszlovák kém néven ma már ritkán (?) pörgetett index firkász sem kapott ajándék pukkot, ahogy após se a második győztes meccsen, ahol azért keményen bepróbálkozott..

Apósról tudni érdemes, ha a 17 ezres hodályban némi közelharc árán, de bejutott, akkor nem éri be a jegyének megfelelő kakasülővel. Egy harmad kitartó megfigyelése után családilag levonult (4fő) a legjobb helyekre, tudniillik kifigyelte, hogy melyik ingyenjegyes fontos ember és brigádja nem tette tiszteletét.

A pukk egy kemény gumidarab, amit a tévében és élőben sem lehet látni, de a labda szerepét tölti be a jégkorongban. A pukkokat kezelő kisfiúknak szigorú elszámolást kell tartaniuk, ha esetleg egy is a nézőtéren landol, akkor a helyet és időpontot is fel kell vésniük. Hogy ez miért van azt semelyik cseh-morva rokon nem tudta megmondani.

Visszatérve a poszt alanyára, e sorok írója az eredményen és az igen kreatív (Cessy, cessy do to ho vagy mi..) szurkoláson kívül egy fontos momentumot feljegyzett, és tulajdonképpen ez vezette ujjait a pötyögő billentyűzeten:

Jagr már a szinte zsebben lévő meccs -már nem emlékszem pontosan hanyadik percében- a vége fele miután egyik társának  bevertek egy embereset -ha másért nem ezért érdemes hokizni gyerekek, itt szinte mindent lehet, ami nem alattomos..- 4 azaz négy lettnek ment neki gondolkodás nélkül. Riszpekt. 

Mellesleg ő az a sportoló, aki miatt még Amerikában is (NHL rájátszás mellett), az amcsi hoki csapat mellett még a csehekről is hírt adnak.

(Ha valaki elkezdene okoskodni, hogy hát hazai pálya, meg mennyi cseh előny, annak felhívom a figyelmét, hogy ütővel két láb között lentről fölfele irányuló herékre irányzott lett csapás még a hokiban sem fér bele..)

 

Szólj hozzá!

Címkék: hoki Jagr

A bejegyzés trackback címe:

https://uhorsko.blog.hu/api/trackback/id/tr187426132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása